Volgtip: Twee potten, drie poten

Leestijd: 2 minuten

Elke vorm van social media doet aan aanbevelingen. Daardoor kwam ik in aanraking met ene Nikki. Geïntrigeerd was ik bij haar door het verhaal wat bij haar leven hoorde.

Een zwaar verhaal, een heftig verhaal, maar wel een verhaal dat wordt beleefd met verbazingwekkend veel positiviteit eromheen. Terwijl ik me bijna niet kan voorstellen hoe je dat voor elkaar krijgt als je leven door pech wordt omringd. Tumoren, klaplongen, het afzetten van een been -3 poten dus- alles lijkt tegen te zitten. Toch is er gewoon nog het geluk met elkaar.

Samen met haar Daisy slaat ze zich overal doorheen. Of andersom. Of beter: samen slaan ze zich overal doorheen. Dat verhaal is in videovorm gegoten waarbij je alles meekrijgt van diepe dalen tot hoge pieken. Een verhaal wat, wat mij betreft, de moeite van het kijken waard is.

Wij zijn Daisy en Nikki en 1 van ons mist een half been: 2 potten, 3 poten dus (zie ook instagram). Helaas is er bij Daisy een aantal maanden geleden een hele zeldzame tumor in haar been gevonden. Slechts 200 gevallen zijn hier wereldwijd van bekend. (Voor de nieuwsgierigen het gaat om Myoepithelion). Nadat de tumor in mei van dit jaar was weggesneden, groeide deze binnen enkele weken alweer terug. De tumor begon op de voet en eindigde zo’n 20cm onder de knie. Ook een tweede keer wegsnijden inclusief de gehele scheenbeenspier mocht niet baten. Daarom heeft Daisy het moedige maar drastische besluit genomen om haar onderbeen te laten amputeren.

In de eerste plaats willen we met deze serie het proces voor onszelf op een mooie manier vastleggen, omdat je in het begin vaak in een roes leeft en geleefd wordt. Daarnaast hopen we dat we kunnen laten zien dat je met een positieve instelling en een heleboel liefde een heel eind komt.

Check het op YouTube


CategorieënTags


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

X

Op de radio

Spotify