Hé Ricky [TROS!] Hoe doene we da? Da radiomaken?

Leestijd: 2 minuten

Na de eerste zes uur radio maken op een boot werd het tijd voor de tweede ronde; radio maken -in teamverband- met coaching!

Er werden drie bordjes omgedraaid, met daarop drie jocks; Menno Vroom (Radio 10 Gold), Patricia van Liempt (Q-Music) en Rick van Velthuysen (Radio Veronica). Het omdraaien van de bordjes was het probleem niet. Wat wel lastig was was dat Martijn, Niek, Saskia en ondergetekende allen bij één jock bleven staan; bij Rick dus.

Saskia pakte als eerste haar biezen en -godzijdank- ‘koos’ ook Niek voor Patricia. Martijn en ik waren behoorlijk van ons eigen gelijk overtuigd (iets met nukken van een radio-ego) en waren beiden niet te vermurwen; Wij zouden niet wijken. Martijn vanwege zijn eerste commentaar ‘werk aan je techniek’ en ik vanwege ‘leef meer in het moment’. Mijn inziens twee zeer goede redenen om deze jock te verheffen boven de twee anderen.

Begrijp me niet verkeerd; zowel Menno als Patricia doen het prima en ook daar kan je veel van leren, maar kwa stijl en idee van het ‘radio maken’ lag Rick het dichst in mijn vaarwater. Daar ik al het gevoel had toch echt mijn eigen weg te moeten blijven volgen was deze keuze dus onontkoombaar.

Pas later komt het besef dat je daarna samen radio gaat maken met de meest onvoorspelbare coach die er is. Menno & Patricia waren warm en concreet met tips en Rick, tsja… laten we hem wat directer noemen… Of, zoals ik zei in WannabeV; “Nu weten we helemaal niet wat er gaat gebeuren!”

Het onverwachte verwachten dat was het enige wat zeker was… Wat voor mij betekende dat een duidelijke vorm van voorbereiding wel nodig was, maar ook na 2 tellen in de prullenbak verdween…

“Coaching van Rick? Bijzonder… apart…” De waarheid als een koe. Maar zo’n manier van coaching spreekt mij eerlijk gezegd wel aan. Commentaar met een glimlach en -zeer belangrijk- tips hoe het te verbeteren!

Al moet ik eerlijk toegeven dat ik bij Traffic Radio & Roulette FM nog gewoon met knopstart werk, daar er geen andere robties voor hande zijn… Wel ben ik het helemaal eens met het fenomeen dat faderstart mooier kan zijn, terug naar vroeger dus.

Al met al was het tof om eens radio te maken met Martijn en was het leuk dat Rick er ook bij was, in een uur tijd kan je een hoop bijleren. Misschien moeten daar wat uurtjes bij komen…


CategorieënTags


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

X

Op de radio

Spotify