Buurtcamping Zuiderpark zorgt voor dorps gevoel in de stad

Leestijd: < 1 minute

Mijn collega’s bij Den Haag FM vonden het een goede grap om Kemperman naar de camping te sturen.

Verzin de grap zelf maar…

Wat ze echter niet hadden verwacht was dat ik oprecht goede herinneringen heb aan de camping. Jarenlang ging de familie Kemperman met caravan en tent op pad. Daarna heb ik nog frequent een tent gebruik voor Pinkpop, de scouting en omdat mijn wederhelft dat leuk vond.

Dit weekend was de Buurtcamping te vinden in het Zuiderpark in Den Haag en samen met Jos ben ik even een kijkje gaan nemen.

Zowel bezoekers als de organisatie genoot dit weekend op de eerste Buurcamping in het Zuiderpark. “Het is heel vrij, iedereen kan doen wat ie wil en zijn wie ie wil. En dat mixt gewoon”, vertelde Jantine Veenstra van de Buurtcamping tegen Den Haag FM.

Campinggenoten speelden, kookten en leefden drie dagen met elkaar in het Zuiderpark. Voor wie zelf geen kampeerspullen had waren tentjes en slaapspullen geregeld door de organisatie.

Het idee voor een camping komt van de Amsterdamse Drent Roderik Schaepman: “Ik miste het dorpse gevoel in de stad. Later zag ik iemand kamperen in het park waarna ik dacht: dat is het.” De Buurtcamping kent landelijk inmiddels veertien locaties en wordt al voor het vijfde jaar georganiseerd.

Lees ook bij Den Haag FM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

X

Op de radio

Spotify