malatya telofon kulubesi

Schreeuwen, het nieuwe bellen

Leestijd: < 1 minuten

Een microfoon, als je erin praat komt er -via versterker en speakers- uiteindelijk een versterking van je stemgeluid aan de andere kant uit. Bij een telefoon gebeurt ongeveer hetzelfde, al verplaatst het signaal zich door zendmasten om uiteindelijk in een andere telefoon bij een speaker uit te komen die je tegen je oor kunt houden.

Of -zoals in mijn geval daar ik een hekel aan een telefoon aan mijn oor heb- het komt uit op een headset. lekker de handen vrij en toch bellen, omdat het kan en soms -heel soms- omdat het moet.

Die hele versterking van je stemgeluid vindt plaats in de apparaten en bij een telefoon is het ontzettend handig dat je -als ontvanger- zelf kunt bepalen wat het eindvolume is. JE HOEFT DUS NIET TE SCHREEUWEN!

Dat geschreeuw maak je steeds vaker mee. In meerdere gevallen zie ik op straat iemand naar zijn/ haar telefoon schreeuwen (niet nodig: microfoon vangt het op). De oplossing hiervoor zou trouwens ook simpel zijn: houdt dat kreng aan je oor. Of dat headsetje.

Maar kan iemand me in vredesnaam uitleggen waarom -in vredesnaam- mensen schreeuwend bellend over straat gaan terwijl de telefoon op speakerfunctie staat?


CategorieënTags


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

X

Op de radio

Spotify