Radio 10 verzekert zich bij deze frequentieveiling wel van plek op FM

Leestijd: 2 minuten

De oudste commerciële radiozender van Nederland, Radio 10, blijft de komende twaalf jaar te ontvangen via FM. Dat is duidelijk nu de frequenties zijn verdeeld. Talpa haalde drie pakketten binnen voor 538, Sky en 10, al zal die laatste een stukje opschuiven. De zender die in 1988 door gebruik van een u-bochtconstructie (via Italië) begon met uitzenden komt nu weer terug op de frequentie die ze in 1999 wisten te krijgen: 103 FM.

Kraak de kluis, Tom Mulder, De Verborgen Telefoon, Dave Donkervoort en meer. Indertijd luisterde ik graag naar de zender met ‘de grootste hits allertijden’, ondanks dat ik niet bij de doelgroep hoorde. Toen de frequentie in 2003 overging naar Sky Radio (Radio 103 en later Veronica) kocht ik een nieuwe radio om via AM te kunnen blijven luisteren. Al werden de 80’s en 90’s hits van Veronica ook een fijne vriend op de oren.

In 2013 werd duidelijk werd dat Radio 10 weer zou terugkeren op FM (op de plek waar ooit Veronica FM zat). In Zuid-Holland is dat een klein stukje verder op de FM-band dan voorheen, dus dat was zo gevonden. Nu verhuizen weer terug en weet men zich verzekerd van een plek voor de komende twaalf jaar.

Twee nieuwkomers

538, Sky, BNR Nieuwsradio, Qmusic en 100%NL blijven de komende jaren op hun plek. Radio 10 schuift iets op, en ook naar Veronica zal je even moeten zoeken in september. Q krijgt er een muzikaal broertje bij en op de zenders van SLAM! komt een nieuwe gegadigde: Financial News Radio. De aanjager van de veiling, radiozender Kink, had graag een plek gewild, maar dat lijkt niet te zijn gelukt.


Categorieën


,

Tags


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

X

Op de radio

Spotify