Noodweer treft De Klimmende Règâhs op de Alpe d’Huez

Leestijd: < 1 minute

Jos mocht deze week gezellig mee om gade te slaan hoe echte sporters de Alpe d’Huez opgaan voor het KWF. Ook daar stuit ie dan gewoon op mijn Haagse vrienden van De Klimmende Règâhs die ook wat last bleken te hebben van het weer daar.

Voor de verandering stelde Jos zelf de vragen en mocht ik een beetje knippen en plakken voor TV en radio.

Ook de fietsgroep De Klimmende Règâhs werd donderdagavond geconfronteerd met het noodweer op de Alpe d’Huez. Het noodweer zorgde ervoor dat het jaarlijkse evenement voor het KWF een uur eerder stopte dan gepland.

“Het weer sloeg volstrekt onverwacht om met bliksem, onweer en hagel. Het was echt spookweer,” vertelde Martin Groen (grote foto links) tegen Den Haag TV. “Het was echt schrikken.” Verschillende busjes zijn uiteindelijk naar boven gekomen om de deelnemers weer veilig af te zetten op de Alpe d’Huez.

Toch zorgde het noodweer niet voor een negatieve herinnering. “De dag had een bizarre afloop, maar we hebben mooie tochten kunnen maken. We zijn blij met het geld wat we als Klimmende Règâhs hebben kunnen ophalen. Dat is fantastisch.”

Lees verder op DenHaagFM.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

X

Op de radio

Spotify