Deze vier partijen hebben onderhandeld en gaan Den Haag besturen

Leestijd: 2 minuten

“Den Haag, stad van kansen en ambities.” Het is de titel van het coalitieakkoord dat Groep De Mos/ Hart voor Den Haag, de VVD, D66 en GroenLinks dinsdag presenteerden. In de stadskwekerij ontvouwden de vier partijen hun plannen voor Den Haag.

In de middagshow van Den Haag FM sprak ik met de onderhandelaars van de 4 partijen.


Groep De Mos/ Hart voor Den Haag: Richard de Mos

De partij van De Mos maakte zich in de campagne hard voor het betaald parkeren. “In de gebieden waar het uitgebreid is, Transvaal en Schilderswijk, wordt het teruggedraaid en op Scheveningen komt een bewonersonderzoek.”

Luister hier naar het gesprek met Richard de Mos.


De Haagse VVD en GroenLinks

Boudewijn Revis (VVD) wordt opnieuw wethouder en onder zijn leiding moet het Cultuurcomplex er dan eindelijk gaan komen. “We gaan het volgens plan afmaken, de bouw is in volle gang. Het wordt het culturele hart van de stad.”

Arjen Kapteijns (GroenLinks) is niet per direct trots op de paragraaf waarin staat dat Den Haag minder ruimhartig met het opvangen van vluchtelingen. “Het is niet iets waar wij als eerste voor waren. Maar die extra statushouders waren er de afgelopen 4 jaar niet en die zullen ook niet komen. Als de nood aan de man is en er is crisis in de wereld, dan zullen we er als Den Haag zijn.”

Luister hier naar het gesprek met Boudewijn Revis en Arjen Kapteijns.


D66

Waar D66 de afgelopen periode de grootste fractie in de Haagse gemeenteraad was moet de partij nu genoegen nemen met een derde positie en een plek in de nieuwe coalitie. Wat opvalt is dat het akkoord spreekt van een sluiting van de Doubletstraat. “We kijken wat het beste is voor de sekswerkers in de stad. Het welzijn van de vrouwen moet voorop staan.” Pas als dat goed geregeld is mag er van D66 sprake zijn van een verhuizing.

Luister hier naar het gesprek met Robert van Asten.

Volgende week wordt over het akkoord gedebatteerd in de gemeenteraad en donderdag worden de wethouders geïnstalleerd.


Categorieën


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

X

Op de radio

Spotify