Verweesde bootjes langs Haagse Veenendaalkade

Leestijd: < 1 minute

Bewoners van de woonboten aan de Veenendaalkade in Den Haag worden wat moedeloos van het uitzicht, vandaar dat ik samen met Jos eens op visite ben gegaan.

Naast de tv-variant maakten we natuurlijk ook een radioreportage voor Den Haag FM en Radio West.


Ed Smits, Marga Duikersloot en Willem de Lange, het zijn zomaar drie bewoners van de Veenendaalkade. Allen vonden zij hun plek op het water, maar het uitzicht laat te wensen over. Vanaf hun terras zien ze wat er aan de overzijde gebeurt bij de verweesde bootjes: verwaarlozing en ongewenst bezoek.

Op een van de verweesde boten is te zien dat er nog voor 2015 binnen-havenbelasting betaald is om er te mogen liggen. Bij een andere boot valt de deur eraf wanneer deze door Ed wordt aangeraakt en op een derde vinden ze een brief met de mededeling dat er op 14 april gecontroleerd is en dat de eigenaar van het bootje zich moet melden.

Volgens de buren is bij verschillende boten niet bekend van wie ze zijn en is het wachten tot ze zinken. Ook de overlast van ongewenst bezoek drukt op het woongenot. “Laat burgemeester Krikke maar eens langskomen”, vindt Willem. “Maar dan niet eerst een veegploeg langs sturen!” Eerder wist buurtgenoot Martin Luisman al op Den Haag FM te vertellen dat ze de puinzooi op de Veenendaalkade spuugzat zijn.

Lees verder op DenHaagFM.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

X

Op de radio

Spotify